Nu när det är pumpatider så det är bara att passa på. Här är en enkel kombination av pumpa och paprika. Man kan skiva eller strimla pumpan och använda antingen bara grön paprika eller en blandning av röd och grön. Jag brukar använda den turkiska ganska ljusa smala sorten så att det blir en trevlig hetta i rätten.
Recept: La jiao nan gua - Pumpa med paprika
la jiao - paprika/chili
nan gua - pumpa
Ingredienser:
350g skalad pumpa
100g paprika
salt
1. Skiva eller strimla pumpan och paprikan.
2. Blanda 1 tsk salt med pumpan och låt stå i några minuter. Skölj sedan med kallt vatten och låt rinna av.
3. Hetta upp olja i en wok på hög värme. Woka pumpan tills den börjar mjukna. Lägg då i paprikan och woka runt tills paprikans doft stiger ur woken. Servera.
Kommentar: Om man bara använder grön paprika så brukar rätten kallas för Qing jiao nan gua - pumpa med grön paprika (la jiao är mer ospecifikt).
torsdag 16 september 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar