lördag 11 september 2010

Wok på bondbönor och kinesisk gräslök

Om man använder frysta färdigskalade bondbönor blir det här en väldigt snabb och enkel rätt, smaken blir förstås mycket bättre om man köper färska bönor och skalar dem. Proportionerna är inte superviktiga i det här receptet. Det blir inte alls likt med vanlig gräslök. Det går att byta den saltade chilin mot färsk men då behövs lite extra salt.

Recept: Jiu cai can dou - Kinesisk gräsök och bondbönor
jiu cai - kinesisk gräslök
can dou - bondbönor

Ingredienser:
4-5 dl skalade bondbönor
60-90g kinesisk gräslök
½-1 msk skalad hackad ingefära
½-1 msk hackad saltad chili

1. Om färska bönor används så blanchera dem i en minut. Skär gräslöken i 3-4 cm långa bitar.

2. Hetta upp lite olja i en wok, woka ingefäran och chilin i ca 30 sekunder,

3. Lägg i bönorna och woka i 1-1½ minut.

4. Lägg i gräslöken och woka i ½-1 minut till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar