I en sådan här wokrätt utan så mycket krydning är det extra viktigt att den serveras rykande färsk; "med wokens andedräkt" som kineserna brukar säga. Ytterfilé passar bra här. Nu när jag köpte kött såg alla ytterfilébitar så råkiga ut så jag fick köpa färdigskivad skinkschnitzel så jag kunde inte riktigt göra riktigt så bra strimlor som jag egentligen ville göra.
Recept: Jiu cai rou si - Strimlat fläsk med kinesisk gräslök
jiu cai - kinesisk gräslök
rou - kött (fläsk)
si - strimlor
Ingredienser:
200g fläskkött
140g kinesisk gräslök
Marinad:
1 tsk shaoxing risvin
2 kryddmått salt
1½ tsk potatismjöl
2 tsk vatten
Sås:
½ tsk ljus soja
½-1 tsk mörk vinäger
2 kryddmått salt
½ tsk potatismjöl
2 msk buljong
1. Putsa fläskköttet och strimla det i tunna (3mm x 3mm tvärsnitt) strimlor med en längd på ca 5 cm.
2. Blanda köttstrimlorna med marinadingredienserna.
3. Skär gräslöken i längder som är lika långa som köttstrimlorna.
4. Blanda till såsen i en liten skål.
5. Hetta upp ca ½dl olja på hög värme och woka köttet tills strimlorna lossnat från varandra och ytan vitnat. Lägg då i gräslöken och woka ca 30 sekunder till. Slå till sist i såsen och woka ca 10 sekunder till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar