måndag 15 februari 2010

Enokisallad

En snabb kall rätt att göra.

Recept: Liang ban jinzhengu - Kallblandad enokisvamp
liang - kall
ban - blanda
jinzhengu - enokisvamp

Ingredienser:
150g enokisvamp
50g gurka
50g röd paprika
det vita från en salladslök
några kvistar koriander
1 vitlöksklyfta + samma mängd ingefära
3/4 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk klar risvinäger

1. Repa upp svampen och lägg i ett durkslag. Slå över en kastrull kokande vatten och spola sedan kallt vatten över.

2. Strimla gurka, salladslök och paprika. Skär koriandern i längder. Hacka vitlöken och ingefäran.

3. Blanda ihop gurka, salladslök, paprika, koriander och svamp i serveringskålen.

4. Blanda salt, socker, vinäger, vitlök och ingefära i en liten skål. Häll på ca 3 msk kokande vatten och blanda.

5. Häll innehållet i den lilla skålen i serveringskålen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar