En snabb kall rätt att göra.
Recept: Liang ban jinzhengu - Kallblandad enokisvamp
liang - kall
ban - blanda
jinzhengu - enokisvamp
Ingredienser:
150g enokisvamp
50g gurka
50g röd paprika
det vita från en salladslök
några kvistar koriander
1 vitlöksklyfta + samma mängd ingefära
3/4 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk klar risvinäger
1. Repa upp svampen och lägg i ett durkslag. Slå över en kastrull kokande vatten och spola sedan kallt vatten över.
2. Strimla gurka, salladslök och paprika. Skär koriandern i längder. Hacka vitlöken och ingefäran.
3. Blanda ihop gurka, salladslök, paprika, koriander och svamp i serveringskålen.
4. Blanda salt, socker, vinäger, vitlök och ingefära i en liten skål. Häll på ca 3 msk kokande vatten och blanda.
5. Häll innehållet i den lilla skålen i serveringskålen.
måndag 15 februari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar