lördag 6 februari 2010

Krispig paprika i olja och vinäger

Detta är en enkel kall grönsaksrätt. Nästan rå, krispig paprika i vinäger och en blandning av smakstarka oljor.

Recept: cu you cui jiao - Krispig paprika i olja och vinäger
cu - vinäger
you - olja
cui - krispig
jiao - syftar på qingjiao och hongjiao; röd och grön paprika

Ingredienser:
75 gram röd paprika
75 gram grön paprika
½ tsk salt
1 tsk socker
1 msk klar risvinäger
1 msk salladslöksolja
1 msk chiliolja (eller ännu hellre chili och sichuanpepparolja)
1 msk sesamolja

1. Skär paprikan i ringar. Lägg dessa i en skål tillsammans med saltet och sockret. Låt stå i fem minuter.

2. Hetta upp en wok och häll i oljor och vinäger. Låt de sedan värmas på svag värme i ca 2 minuter. (Om du inte har gas så måste detta göras med två plattor, en på hög värme och en på låg.)

3. Blanda i paprikan och blanda snabbt runt och häll sedan upp på serveringsfatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar