Jag hade inte fått några bra instruktioner mer än att jag borde ge den en blanchering. Eftersom jag var ganska trött så bestämde jag mig för att göra just så och sedan bara skölja i kallt vatten, strimla upp och blanda med lite oljor och kryddor. Jag gjorde en variant med vitlök, ljus soja och salladslöksolja samt en med vitlök, sesamolja och chiliolja.
Efter blancheringen återfick maneten sin form. Den hade också minskat i vikt. Den måste varit uppsvälld av saltlagen på något sätt. Saltlage, ja, den var mycket saltare än väntat. Hade jag tagit mig tid i att göra lite efterforskningar så hade jag fått reda på att den borde blötlagts i 2-3 timmar och få ett par vattenbyten för att laka ur saltet. Nu blev det två skålar med väldigt salta manetstrimlor.
kul Eric. vet du om man kan köpa det i göteborg? du skriver direkt ovan, menar du direkt färskfångad? bild två ser mystiskt ut? vad är det för slags manet. brännmanet?
SvaraRaderaDet är underdelen av någon form av brännmanet, inte kupan ovanpå. Har inte sett någon i Gbg, men har inte letat heller.
SvaraRadera