Lustigt namn på en vegetarisk klassiker från Hong Kong. Tyvärr har jag glömt den exakta kinesiska ordalydelsen. Hursomhelst är det en riktig höjdare med doufu, sparris och svarta "träd-öron". Det ska helst vara medelhård doufu, jag tycker Morinagas firm doufu passar utmärkt. Den kommer i paket på 297g och det blir ganska lagom med ett sådant.
Recept: Munken seglar med frid i sinnet genom vinden och snön
Ingredienser:
1 bunt grön sparris
1 handfull svarta "trädöron", (efter att de svällt)
ca 300g doufu, hård eller mellanhård
1-2 msk salladlöksolja
1 tsk salt
1 tsk socker
4 dl grönsaksbuljong
Ett par grova skivor färsk ingefära
1. Hacka doufun och lägg i en skål. Skiva sparrisen på diagonalen i skivor som är en dryg centimeter tjocka. Om några av svamparna är extremt stora så dela dem i två.
2. Häll buljongen i en wok och koka upp tillasammans med ingefäran. Lägg sedan in sparrisen och koka i två minuter. Ta ur sparrisen och koka svampen i två minuter. Ta ur svampen och häll undan buljongen.
3. Hetta upp oljan och lägg i saltet och sockret. Blanda i doufun och woka i två minuter. Blanda i sparrisen och svampen och woka i två minuter till. Häll över på serveringsfatet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar