torsdag 24 juni 2010

Ångkokt aubergine med chili och svarta bönor

Detta är nästan samma recept som det här doufu-receptet fast med doufun utbytt mot aubergine, även detta är i Hunanesisk stil.

Recept: Zheng qie zi - Ångkokt aubergine
zheng - ångkokt
qie zi - aubergine

Ingredienser:
300-400g aubergine
1 tsk salt
1 stor röd chili
1 msk jästa svarta bönor
2-3 tsk krossad torkad chili
2 msk olja
Det gröna från en salladslök


1. Om västerländsk aubergine används så skala, dela i bitar och häll på saltet. Låt sedan stå i 45-60 minuter, häll sedan bort vätskan som dragits ut. Om orientalisk aubergine används så dela den bara i lagom bitar och salta efter smak just innan ångkokningen.

2. Dela chilin i grova skivor. Lägg auberginen i en skål och lägg samtliga ingredienser utan salladslöken ovanpå.

3. Ångkoka i ca 30 minuter.

4. Strö över salladslöken och blanda runt med en ätpinne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar