Detta är på sätt och vis en lyxigare och mer snabblagad variant av den här soppan. Jag brukar använda nötytterfilé men oxfílé går naturligtvis bra det också.
Recept: Nan gua niu li ji zhong - Pumpa och nötfilé i skål
nan gua - pumpa
niu li ji - nötfilé
zhong - en sorts skål
Ingredienser:
300g nötytterfilé
250g pumpa
Några tunna skivor ingefära
salt
1 tsk sesamolja
1. Dela pumpan och köttet i munsbitar, köttbitarna kan vara lite större än pumpabitarna. Häll ½ tsk salt på köttbitarna och rör om. Hetta upp ett par liter vatten i en kastrull.
2. Hetta upp ca 1 dl olja och stek pumpan under omrörning tills den blir fint gyllene. Fiska upp pumpan och lägg den att rinna av på hushållspapper.
3. Lägg i köttet och ingefäran i oljan, stek det som hastigast. När köttet precis fått färg, lägg då tillbaka pumpan och täck allt med det heta vattnet. Låt puttra en minut eller två, köttet ska precis ha blivit klart eller nästan klart. Ringla över sesamoljan och justera salta eventuellt lite. Slå över i en djup skål.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar