Turkisk peppar och söt kinesisk korv är en god kombination. jag brukar skiva korven och steka den ganska länge så att den blir härligt knaprig. Vill man bättra på det här grundreceptet så lägg till svarta bönor och/eller chiliolja på slutet, det blir riktigt gott.
Recept: La chang chao qing jiao - Korv wokad med grön paprika
La chang - kinesisk korv
chao - woka
qing jiao - grön paprika
Ingredienser:
250g kinesisk korv
En turkisk peppar per korv
salt
1.Koka upp vatten i en kastrull, ställ av kastrullen från värmen och lägg i korven. Låt korven ligga i vattnet i 15-20 minuter. Skiva den turkiska pepparen under tiden och stek den helt utan olja på medelvärme tills den mjuknat och fått lite brännmärken här och där. Salta lätt.
2. Skiva korven på snedden.
3. Ta lite olja i woken och woka korvskivorna tills de blivit lite krispiga. Lägg i den turkiska pepparen och woka runt tills allt är varmt och bra blandat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar