En enkel vegetarisk rätt av mestadels vattenbambu. Det går att ta röd paprika istället för chili om det inte passar med starkt. (Det gjorde jag idag.)
Recept: You shao jiao bai - Oljebrässerad vattenbambu
you - olja
shao - brässera
jiao bai - vattenbambu
Ingredienser:
450g vattenbambu
1 rejäl röd chili
1 salladslök
1 msk ljus soja
1 tsk mörk soja
2 tsk socker
½ tsk salt
1 tsk potatismjöl
2-3 tsk sesamolja
1. Skala och skiva vattenbambun. Skiva salladslöken och separera det vita och de gröna skivorna. skiva chilin grovt.
2. Hetta upp olja för fritering. Fritera vattenbambun i ca 2 minuter (går bra att göra i omgångar). Låt den sedan rinna av på hushållspapper.
3. Hetta upp ett par matskedar ny olja i woken, lägg i de vita salladslökskivorna och strax efter vattenbambun. Woka runt kort och sänk värmen.
4. Häll i sojorna, sockret och saltet och om det blir för torrt; lite vatten. Låt gå på låg värme i 8-10 minuter, rör om då och då.
5. Öka värmen, lägg i chilin och woka runt i ca 30 sekunder. Blanda potatismjölet med 1 msk vatten och rör i. När såsen tjocknat ta bort från värmen och häll i sesamoljan.
6. Lägg upp på serveringsfatet och strö de gröna salladslökskivorna över.
torsdag 3 juni 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar