Detta är en lite kryddstarkare grönsakswok.
Recept: Qiang chao xi lan hua - Kokt och sedan wokad broccoli
qiang - koka ngt. i vatten och sedan dressa med kryddig olja
chao - woka
xi lan hua - broccoli
Ingredienser:
250g broccoli
75g morot
1 tsk sichuanpeppar
3 hela torkade röda chilis
salt
1. Dela broccolin i ganska små bitar. Skär moroten i skivor. Dela chilin i korta längder och häll bort kärnorna.
2. Blanchera broccolin i 1-2 minuter.
3. Hetta upp olja på medelvärme och stek sichuanpepparen i några minuter. Fiska upp kornen och släng dem.
4. Lägg i chilin och stek tills dess lukten känns tydligt. Lägg då i broccolin och höj värmen till max. Woka i en minut och lägg sedan i morötterna samt salta efter smak. Woka i ca en minut till.
måndag 22 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar