Nu är det dags för något som ryker av chili och sichuanpeppar. Här är en stark och god rätt som är snabb och enkel att göra.
Recept: Chan zui rou ding - Frossarens fläskköttstärningar
chan zui - frossa, frossare
rou - (fläsk) kött
ding - tärning
Ingredienser:
300g fläskfilé
100g gröna ärtor
1 salladslök
1 msk chilibönsås
1 msk lao gan ma sås med jästa svarta bönor
2 tsk söt bönsås
6-10 hela torkade röda chilis
1 tsk sichuanpeppar
1 tsk potatismjöl
½ dl buljong
salt
vitpeppar
1. Skär köttet i små tärningar och häll över ½tsk salt och potatismjölet. Dra några varv med vitpepparkvarnen över och rör ihop. Skiva salladslöken
2. Hetta upp 1-2 dl olja i en wok och woka köttet i oljan tills det precis vitnat. Fiska upp det och låt det rinna av på hushållspapper.
3. Hetta upp lite ny olja i woken. Häll i alla bönsåser, torkad chili och sichuanpeppar. Woka runt tills det stiger en härlig doft upp ur woken. Lägg då i köttet och woka runt i ca 30 sekunder. Häll i ärtorna och woka i ca 30 sekunder till. Slå i buljongen och woka runt tills såsen tjocknat något. Salta lite och rör till sist i salladslöken och häll upp allt på ett serveringsfat.
4. Vissa plockar bort de hela chilifrukterna innnan servering. Det tycker jag är onödigt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar