fredag 19 november 2010

Frossarens fläskköttstärningar

Nu är det dags för något som ryker av chili och sichuanpeppar. Här är en stark och god rätt som är snabb och enkel att göra.

Recept: Chan zui rou ding - Frossarens fläskköttstärningar
chan zui - frossa, frossare
rou - (fläsk) kött
ding - tärning

Ingredienser:
300g fläskfilé
100g gröna ärtor
1 salladslök
1 msk chilibönsås
1 msk lao gan ma sås med jästa svarta bönor
2 tsk söt bönsås
6-10 hela torkade röda chilis
1 tsk sichuanpeppar
1 tsk potatismjöl
½ dl buljong
salt
vitpeppar

1. Skär köttet i små tärningar och häll över ½tsk salt och potatismjölet. Dra några varv med vitpepparkvarnen över och rör ihop. Skiva salladslöken

2. Hetta upp 1-2 dl olja i en wok och woka köttet i oljan tills det precis vitnat. Fiska upp det och låt det rinna av på hushållspapper.

3. Hetta upp lite ny olja i woken. Häll i alla bönsåser, torkad chili och sichuanpeppar. Woka runt tills det stiger en härlig doft upp ur woken. Lägg då i köttet och woka runt i ca 30 sekunder. Häll i ärtorna och woka i ca 30 sekunder till. Slå i buljongen och woka runt tills såsen tjocknat något. Salta lite och rör till sist i salladslöken och häll upp allt på ett serveringsfat.

4. Vissa plockar bort de hela chilifrukterna innnan servering. Det tycker jag är onödigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar