onsdag 24 november 2010

Soppa med fläskkött, bönor, morot, majs och igelkottstaggsvamp

Det är gott med soppa när det är kallt. Det här är en soppa som enligt den kinesiska folkmedicinska traditionen ska vara bra för magen. Jag gjorde den främst för att jag ville laga något med igelkottaggsvamp.

Recept: Kang shuai yang wei shou rou tang - Soppa på fläskkött som bekämpar försvagning och stödjer magen.

kang - bekämpa
shuai - försvagning
yang - stödja
wei - mage
shou rou - fläskkött utan feta partier
tang - soppa

Ingredienser:
20g torkad igelkottstaggsvamp
80g röda kidneybönor (torra)
1 majskolv
200g morot
250g fläskött utan fett
salt

1. Blötlägg bönorna över naten.

2. Blötlägg svampen i hett vatten ca 30 minuter. Dela moroten, majsen och köttet i bitar. Blanchera köttet i ett par minuter.

3. Koka upp 2-3l vatten i en kastrull och lägg sedan i samtliga ingredienser (utom saltet). Koka upp igen och koka sedan långsamt i två timmar. Smaka av med salt på slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar