torsdag 11 november 2010

Pumpa ångkokt med rävnäckrosfrön

Det är milda smaker i denna vegetariska rätt men man får en intressant kontrast mellan den mjuka pumpan och fröna som har lite mer tuggmotstånd. (Det hade blivit vackrare med en lite mer orange pumpa.)

Recept: Nan gua zheng qian shi - Pumpa ångkokt med rävnäckrosfrön
nan gua - pumpa
zheng - ångkoka
qian shi - rävnäckrosfrön

Ingredienser:
400-500g pumpa
100g rävnäckrosfrön
1 msk olja
Det gröna från en salladslök
1½ tsk salt
1 tsk sesamolja
vitpeppar

1. Skala och skär pumpan i bitar.

2. Lägg pumpan och fröna i en skål, häll över oljan och låt ångkoka i 10-15 minuter så att pumpan blir mjuk.

3. Strö över salladslök och salt. Ringla över sesamoljan och dra några varv med vitpepparkvarnen över. Rör om försiktigt med en ätpinne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar