fredag 30 oktober 2009

Blomkål med röd jäst doufu

Fredag igen. Som jag nämnt tidigare så brukar jag laga till en grönsaksrätt på fredagkväll för att få lite kontrast till det kallskurna och osten som jag brukar sätta i mig. Idag blev det en blomkålsrätt som jag tycker mycket om. Som huvudsaklig krydda används röd jäst doufu (tofu skriver en del, andra skriver bönost, jag föredrar doufu).



Recept: doufuru zheng huacai, ångkokt blomkål med (röd) jäst doufu

doufuru - jäst doufu
zheng - ångkokt
huacai - blomkål

Ingredienser:

1 litet fint blomkålshuvud
1 msk shaoxing risvin
2 kuber röd jäst doufu
salt
sesamolja

1. Fördela upp blomkålen i ett fat. Använd de gröna bladen till dekoration runt kanterna (de kommer också att bidra med smak).
2. Häll över vinet och strö över 1 tsk salt. Ringla över rikligt med sesamolja (ca 1msk).
3. Ångkoka blomkålen i 10-12 minuter.

4. Lägg två dofukuber med en matsked eller två av rött spad i en liten skål och mosa.
5. När blomkålen är färdig så häll spadet ifrån den ångade blomkålen i skålen med mosad dofu och rör runt till en sås. Häll denna över blomkålen. Klart.

Min burk med röd jäst doufu (16 kr i asiatisk livsmedelsaffär).

1 kommentar:

  1. Oj, det måste jag prova! Har letat efter blomkålsrecept.

    SvaraRadera