onsdag 21 juli 2010

Dofupinnar med selleri och jordnötter


En kall rätt. Den huvudsakliga smaksättningen är i detta fallet olja smaksatt med sichuanpeppar, andra kryddade oljor som t.ex. chiliolja funkar också; doufun är neutral i smaken och går med det mesta.

Recept: Xiang qin fu zhu ban hua sheng ren - Väldoftande selleri och doufupinnar blandat med jordnötskärnor

xiang - väldoftande
qin (cai) - selleri
fu zhu - doufupinnar
ban - blanda
hua sheng ren - jordnötskärnor

Ingredienser:
4 doufupinnar
3 sellerikvistar
En handfull skalade färska jordnötter
1 msk ljus soja
1 tsk salt
1 msk olja smaksatt med sichuanpeppar

1. Blötlägg doufupinnarna i hett vatten. Låt dra i ca 30 minuter. Skär sedan i 5cm längder.

2. Skär sellerin i stavar. Blanchera dem som hastigast och spola sedan med kallt vatten.

3. Hetta upp olja i en wok och stek jordnötterna snabbt, skölj dem sedan och pilla bort innerskalen.

4. Blanda allting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar