söndag 4 juli 2010

Soppa på poppelsvamp och kamben

Denna soppa går att laga till på ungefär en timme.

Recept: Chashugu paigu tang - Soppa på poppelsvamp och kamben
chashugu - poppelsvamp
paigu - revben/kamben
tang - soppa

Ingredienser:
800g kamben
50g torkad poppelsvamp
20-30 jujuber
5 grova skivor oskalad ingefära
buljong eller vatten
salt
1 tsk sesamolja

1. Blötlägg svampen. När den har mjuknat, skär bort de jordiga delarna och skär svampen i längder på ca 6 cm.

2. Om jujuberna har kärnor blötlägg dem och ta ut kärnorna när de mjuknat.

3. Dela kambenen i individuella ben och blanchera dessa.

4. Koka upp buljongen (eller vattnet) tillsammans med svamp, jujuber, ingefära och kamben. Låt koka på hög värme i 10 minuter sänk sedan till låg värme och koka i 40 minuter till. Salta under tiden tills soppan smakar lagom salt. Droppa i sesamoljan alldeles innan servering.

2 kommentarer:

  1. Hej där! Testade receptet på ångkokt fläsk med svarta bönor och chili. Det var en höjdare, en ny favorit!

    SvaraRadera
  2. Ja, det blir riktigt gott. Väldigt enkelt dessutom. Tillsammans med lite ris och en grönsaksrätt blir det en bra lunch för två.

    SvaraRadera