Platta skärbönor heter Dao dou på kinesiska vilket blir kniv- eller svärds-bönor direktöversatt. De fungerar utmärkt tillsammans med fläskkött. Idag använde jag lövskuren fläskkotlett.
Recept: Dao dou chao rou - Skärbönor wokade med fläskkött
dao dou - skärbönor
chao - woka
rou - kött (fläsk)
Ingredienser:
200g fläskkött
½ msk shaoxing risvin
½ msk ljus soja
200g skärbönor
3-4 msk tianjin dongcai, hackad
½ msk hackad ingefära
½ tsk potatismjöl
2 msk vatten eller buljong
salt
1. Skär köttet och bönorna i liknande ca 1cm långa remsor.
2. Marinera köttet i vinet och sojan, 10 minuter räcker. Blanda buljong och potatismjöl i en liten skål.
3. Stek först bönorna tills de mjuknat, tar väl ca 3 minuter. Salta dem försiktigt.Ta ur bönorna ur woken.
4. Woka köttet, när det precis vitnat ta då i tainjin dongcai och ingefära. Woka runt i max en minut. Lägg i bönorna igen och blanda runt i ca 20 sekunder. Häll i potatismjölsblandningen och rör om ett par varv till.
Servera.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar