måndag 19 juli 2010

Wok på tusenårigt ägg och gurka


Snabb wokrätt, välj om den ska vara stark eller inte genom att antingen använda röd paprika eller röd chili.

Recept: Pi dan chao huang gua - Tusenårigt ägg wokat med gurka
pi dan - tusenårigt ägg
chao - woka
huang gua - gurka

Ingredienser:
En halv gurka
Ett tusenårigt ägg
En halv röd paprika / 1-2 stora röda chilis
1 msk skalad, hackad ingefära
1 hackad salladslök
1 tsk salt
1 tsk socker

1. Dela gurkan i bitar. Skala och dela ägget i bitar (lite mindre än gurkbitarna). Skiva paprikan (eller chilin) i rätt stora skivor.

2. Hetta upp olja i en wok, woka ingefäran och salladslöken tills deras lukt stiger tydligt ur pannan. Tillsätt då äggbitarna och woka tills det blir små bubblor i ytan på vitan. Tillsätt då paprikan och woka i ca 30 sekunder, tillsätt gurkan och woka i 30 sekunder till, tillsätt socker och salt och woka i 30 sekunder till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar