Detta är husmanskost, jag tror inte att man hittar en sådan här rätt på många restaurangmenyer. De torkade hela bönorna är huvudingrediensen, köttet är mer smaksättare.
Recept: Nong jia dun gan dou jiao - Bondgryta på torkade hela bönor
nong jia - "bondhem"
dun - koka
gan dou jiao - torkade hela bönor
Ingredienser:
100g torkade hela bönor (torrvikt)
100g sidfläsk
1 tsk socker
1 tsk mörk soja
2 tsk ljus soja
1-2 tsk salt
1-2 salladslökar
2x2 cm ingefära, skalad, skivad
(en skvätt kycklingfond, ej nödvändigt)
1. Skär sidfläsket i korta strimlor ½x½x4 cm med en bit skinn i ena änden. Blötlägg och skär sedan bönorna i 3-4 cm längder. Skär salladslöken i 3-4 cm längder.
2. Hetta upp en eller ett par matskedar olja i en wok och woka först salladslök och ingefära tills deras lukt stiger tydligt från woken. Lägg då i fläsket och woka tills det vitnat.
3. Häll i sojor och socker och woka i ca 30s till. Lägg i bönorna och saltet. Woka ca 30s till.
4. Täck med vatten (och ev. lite kycklingfond) och låt koka upp. Koka sedan långsamt i ungefär 5 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar