Portabellon i affären där jag handlade igår var väldigt fin så jag köpte ett par hattar och kollade sedan vad jag hade i kylskåpet att laga dem med. Denna snabba improvisation blev väldigt lyckad.
Recept: Wokad Portabello med koriander
Ingredienser:
2 portabellohattar
1 schalottenlök
½ kruka koriander
1 tsk salt
1. Skiva portabellon i skivor tvärs över svampen ungefär 3/4 cm tjocka. Dela varje skiva på mitten (tvärs). Finhacka löken och skär koriandern i längder på ca 5-6 cm.
2. Hetta upp olja i en wok, lägg först i löken och stek i ca 30 sekunder. Woka sedan svampen under konstant omrörning tills den är helt genomstekt, salta under tiden. Lägg sist i koriandern och woka 10-20 sekunder till.
lördag 15 januari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar