lördag 22 januari 2011

Doufu med svarta bönor och gojibär

Jag måste erkänna att jag inte hade några stora förväntningar på det här receptet men jag blev mycket positivt överaskad av resultatet. De svarta bönorna och gojibären funkade ypperligt tillsammans och den tjocka sojan ramade in allt väldigt bra smakmässigt. Observera att det är vanliga "svarta bönor" det rör sig om i det här receptet och inte några jästa sojabönor.

Recept: Gou qi dou fu - Doufu med gojibär
gou qi (zi) - gojibär
dou fu - tofu

Ingredienser:
300g fast doufu
80g färdigkokta svarta bönor
4 msk torkade gojibär
tjock soja

1. Häll lite hett vatten över gojibären, skölj bönorna, skär doufun i tärningar (ca 2x2cm).

2. Lägg doufu-tärningarna i en skål och ångkoka dem i 10 minuter.

3. Häll av vattnet från gojibären och häll dem och bönorna över doufun. Rör om försiktigt med en ätpinne.

4. Ringla över tjock soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar