lördag 5 februari 2011

Enokisvamp wokad med "två öron"

Detta är en snabblagad svamprätt. Det enda som tar lite tid är att göra ordning de olika svamparna.

Recept: Jin zhen gu chao shuang er - Enokisvamp wokad med två öron
jin zhen gu - enokisvamp
chao - woka
shuang - dubbel
er - öra

Ingredienser:
100-200g enokisvamp
ca 25g torkade svarta trä-öron
ca 25g torkat silveröra (en rejäl svamp)
2 tsk skalad finhackad ingefära
det vita från 1-2 salladslökar, finhackat
½dl kycklingbuljong (eller vegetariskt alt.)
1 tsk salt
1 tsk sesamolja

1. Blötlägg den torkade svampen i hett vatten i ca 30 minuter, rensa sedan bort hårda bitar. Repa upp enokisvampen i individuella svampar.

2. Hetta upp några matskedar olja i en wok. Woka först ingefäran och salladslöken tills deras doft stiger tydligt från woken. Lägg då i svarta och silveröron och woka i ett par minuter.

3. Lägg i enokisvampen och buljongen. Woka tills enokisvampen mjuknat och allt blandats ordentligt, salta under tiden. 

4. Ringla över sesamoljan.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk blogg!!! ÄNTLIGEN någon svensk som verkar kunna riktig kinesisk mat. Detta blev en ny favorit.

    SvaraRadera
  2. Kul! Det finns faktiskt mindre skrivet på svenska än vad jag hade förväntat mig när jag började.

    SvaraRadera