Jag har ju tidigare lagat Bang Bang Ji. Detta är en annan variant av samma rätt, lite krångligare och jag misstänker att den här är något mindre genuint Sichuanesisk än den förra. Kycklingen ska i det här receptet serveras på gurkstavar som i sin tur vilar på en bädd av glasnudlar (böntrådsnudlar). Just idag hoppade jag över nudlarna (och hade nog lite lite gurka). Kall kokt kyckling skall användas.
Recept: Bang bang ji - Bang bang kyckling
bang - en sort påk/klubba
ji - kyckling
Ingredienser:
1 gurka
glasnudlar
250g kycklingkött
Det gröna från ett par salladslökar, skivat
1 tsk sesamolja
Sås-ingredienser:
3 vitlöksklyftor
2 cm ingefära, skalad
3 msk sesamsås
2 msk sesamolja
1 msk shaoxing risvin
1 msk mörk vinäger
2 msk ljus soja
1 msk socker
3 msk kycklingbuljong
2 tsk chiliolja
1 tsk mald rostad sichuanpeppar
1. Ta ur kärnorna ur gurkan, skär i stavar och lägg i en skål. Salta lite på dem och låt dem stå i ca 30 minuter. Häll bort vattnet som dragits ut.
2. Tillred nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj i kallt vatten och lägg i botten på serveringsfatet. Häll på lite sesamolja och rör om.
3. Banka till kycklingköttet så det spricker upp. Repa upp det i strimlor med fingrarna.
4. Kör alla såsingredienser utan sichuanpepparen i en mixer tills det blir en jämn sås.
5.Lägg gurkan ovanpå nudlarna. Kycklingen ovanpå gurkan. Rör ner sichuan pepparen i såsen och häll den över kycklingen. Strö salladslöken ovanpå.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar