En biffwok med milda smaker, vitlökstjälkarna suantai har en mild vitlöksmak. Vill man ha en kraftigare smak så skulle man nog kunna ha i lite chilibönsås, men allting man äter behöver ju inte vara laddat med chili.
Recept: Niu rou tiao chao suan tai - Strimlad biff med vitlökstjälkar
Niu rou - biff
tiao - tjocka strimlor
chao - woka
suan tai - vitlökstjälkar
Ingredienser:
300g fin biff (idag tog jag nötytterfile)
Ett knippe vitlökstjälkar
1 tsk ljus soja
2 tsk shaoxing risvin
1 tsk mörk soja
lite salt
1 msk potatismjöl blandat med 1 msk vatten
sesamolja
Sås:
1 tsk ljus soj
2 msk buljong
lite vitpeppar
½tsk potatismjöl
lite salt
lite socker
1. Skär köttet i grova strimlor. Marinera med sojor, risvin, salt och potatismjöls blandningen. Låt stå ca 10 minuter.
2. Skär vitlökstjälkarna i 4-5cm längder. Blanda ihop såsen i en liten skål.
3. Hetta upp 2-3dl olja i en wok. Blanda i köttet och när strimlorna släppt från varandra fiska upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
4. Hetta upp 1 msk ny olja i woken. Woka vitlökskotten i ca en minut, lägg tillbaka biffen och woka en minut till. Slå i såsen och rör om. Ta av från värmen och ringla i lite sesamolja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar