torsdag 21 oktober 2010

Bladsenapsoppa med doufu

En perfekt vardagssoppa; snabb och enkel att göra. Bäst resultat får man om man använder någon god buljong, själv föredrar jag hemmagjord kycklingbuljong men man kan ju ta någon helt vegetarisk variant om det känns viktigt. Idag hade jag inte någon riktig buljong hemma och ganska lite av både tid och energi så jag använde bara vatten med en rejäl skvätt av färdig kycklingfond från livsmedelsbutiken. Resultatet blev definitivt gott nog för en snabb kvällsmat så här en vardag.

Recept: Jie cai dou fu tang - Bladsenapsoppa med doufu
jie cai - bladsenap
dou fu - doufu/tofu/bönost
tang - soppa

Ingredienser:
1 stånd bladsenap
1 block mellanhård doufu (ca 250g)
1 salladslök
ca 1x2 cm ingefära
2 tsk ljus soja
1 msk shaoxing risvin
1 tsk salt
1 tsk sesamolja
2-3 liter buljong (se ovan)

1. Skär senapen i mindre bitar, de hårda stjälkarna i ganska små bitar och bladen i ganska stora. Skiva ingefäran och salladslöken. Skär doufun i tärningar.

2. Hetta upp olja i en gryta. Stek ingefära, salladslök och de hårdaste senapstjälkbitarna i en minut eller två. Slå på buljongen och låt koka upp.

3. Lägg i senapsbitarna utom de allra "bladigaste" och doufun. Häll i soja, vin och salt. Låt koka i 2-3 minuter.

4. Lägg i de sista senapsbladen, låt koka ½ minut till. Ta bort från värmen och ringla på sesamoljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar