lördag 16 oktober 2010

Färsk svamp med vitkål

Detta är en enkel wokrätt. Använd en smakrik färsk svamp såsom ostronskivling eller Portabella. Använder man svamp från skogen bör den förstekas innan. Idag använde jag Portabella.

Recept: Xian mo yuan bai cai - Färsk svamp med vitkål
xian mo - färsk svamp
yuan bai cai - vitkål

Ingredienser:
300g vitkål
100g svamp
1 salladslök
2x2 cm ingefära
2 tsk shaoxing risvin
2 msk buljong
1 tsk socker
1 tsk salt
½ tsk sesamolja

1. Skiva svampen och dela vitkålen i mindre bitar. Strimla den vita och ljusgröna delen av salladslöken. Skala och skiva ingefäran.

2. Hetta upp olja i en wok. Stek först salladslöken och ingefäran tills deras doft stiger tydligt ur woken.

3. Woka kålen halvmjuk, lägg i svampen och woka tills svampen mjuknat.

4. Häll i salt, socker, vin och buljong. Woka runt i ca 30 sekunder till. Ta bort från värmen och blanda i sesamoljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar