Detta är en enkel wokrätt. Använd en smakrik färsk svamp såsom ostronskivling eller Portabella. Använder man svamp från skogen bör den förstekas innan. Idag använde jag Portabella.
Recept: Xian mo yuan bai cai - Färsk svamp med vitkål
xian mo - färsk svamp
yuan bai cai - vitkål
Ingredienser:
300g vitkål
100g svamp
1 salladslök
2x2 cm ingefära
2 tsk shaoxing risvin
2 msk buljong
1 tsk socker
1 tsk salt
½ tsk sesamolja
1. Skiva svampen och dela vitkålen i mindre bitar. Strimla den vita och ljusgröna delen av salladslöken. Skala och skiva ingefäran.
2. Hetta upp olja i en wok. Stek först salladslöken och ingefäran tills deras doft stiger tydligt ur woken.
3. Woka kålen halvmjuk, lägg i svampen och woka tills svampen mjuknat.
4. Häll i salt, socker, vin och buljong. Woka runt i ca 30 sekunder till. Ta bort från värmen och blanda i sesamoljan.
lördag 16 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar