Namnet syftar på rättens utseende; blomkålsbuketter som är lätt täckta av en röd sås.
Recept: Shan hu cai hua - Korallblomkål
shan hu - korall
cai hua - blomkål
Ingredienser:
400g blomkål
1 tsk salt
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1. Koka blomkålen i några minuter (osaltat vatten), den ska vara fortfarande vara spänstig men inte hård.
2. Lägg den nykokta blomkålen i en skål och strö över saltet, rör om och låt stå i ca 20 minuter.
3. Hetta upp ca 2msk olja i en wok, blanda tomatpurén med lite vatten och rör ner den i den heta oljan. Woka tills en jämn röd sås bildats.
4. Häll av och lägg i blomkålen, sockra och blanda runt tills blomkålen är täckt av såsen.
måndag 11 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar