Det här receptet kommer från Beijing. Den brödiga sesamsmaken bryts med färsk ingefära och sichuanpeppar.
Recept: Ma jiang dong gua pu - Vintermelonbröst i sesamsås
ma jiang - sesamsås
dong gua - vintermelon
pu - bröst (chest)
Ingredienser:
600g skalad vintermelon
3 msk sesamsås
1 msk ingefärsjuice
2 tsk salt
1 tsk socker
1-2 salladslökar
1 msk sichuanpepparolja
skalad, strimlad ingefära
1. Skär vintermelonen i bitar ca 4x2x1 cm. Skiva salladslöken. Blanda sesamsåsen med ett par matskedar vatten.
2. Blanchera vintermelone och låt den rinna av i ett durkslag. Koka upp ca 1 liter vatten i en kastrull.
3. Hetta upp lite olja i en wok och stek sedan salladslöken tills lukten stiger tydligt ur woken. Slå då i det kokande vattnet.
4. Lägg i melonbitarna, sesamsåsen, salt, socker och ingefärsjuice. Låt melonen koka tills den blir genomskinlig, det borde ta 10-15 minuter. Hetta upp sichuanpepparoljan under tiden.
5. Häll melonen och såsen på serveringfatet eller om det behövs så fiska först upp melon och reducera såsen.
6. Ringla sichuanpepparoljan över och strö över den strimlade ingefäran.
söndag 3 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar