onsdag 6 oktober 2010

Kycklingsoppa med citron

Enklare än så här blir det nästan inte men resultatet är riktigt trevligt. Använd bara den yttre platta delen av kycklingvingarna.

Recept: Ning meng bao ji tang - Kycklingsoppa med citron
ning meng - citron
bao - en sorts djup gryta
ji - kyckling
tang - soppa

Ingredienser:
300-400g halva kycklingvingar (se ovan)
½ citron
5 tunna skivor ingefära med skal
1 tsk salt
lite grönt från en salladslök

1. Blanchera kycklingvingarna i ungefär en minut. Skölj dem sedan. Skiva citronen.
2. Lägg kycklingen och ingefäran i en gryta och täck med vatten. Koka upp och sänk sedan värmen.

3. Låt koka i 10 minuter, salta och koka i 5 minuter till.

4. Lägg i citronskivorna och koka i 1 minut till. Garnera med lite salladslök.

2 kommentarer:

  1. Hej, vad trevligt med någon som bloggar om kinesisk mat! Snart kommer jag att gästblogga om kinesiska soppor på Taffel.

    SvaraRadera
  2. Kul, det ska jag hålla utkik efter.

    SvaraRadera