Enklare än så här blir det nästan inte men resultatet är riktigt trevligt. Använd bara den yttre platta delen av kycklingvingarna.
Recept: Ning meng bao ji tang - Kycklingsoppa med citron
ning meng - citron
bao - en sorts djup gryta
ji - kyckling
tang - soppa
Ingredienser:
300-400g halva kycklingvingar (se ovan)
½ citron
5 tunna skivor ingefära med skal
1 tsk salt
lite grönt från en salladslök
1. Blanchera kycklingvingarna i ungefär en minut. Skölj dem sedan. Skiva citronen.
2. Lägg kycklingen och ingefäran i en gryta och täck med vatten. Koka upp och sänk sedan värmen.
3. Låt koka i 10 minuter, salta och koka i 5 minuter till.
4. Lägg i citronskivorna och koka i 1 minut till. Garnera med lite salladslök.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej, vad trevligt med någon som bloggar om kinesisk mat! Snart kommer jag att gästblogga om kinesiska soppor på Taffel.
SvaraRaderaKul, det ska jag hålla utkik efter.
SvaraRadera