onsdag 6 januari 2010

Wokad "vattenspenat"

Det finns en växt som på engelska heter Water spinach (också Morning glory) som jag av ren lathet kallar vattenspenat på svenska. Jag kollade snabbt på wikipedia men det fanns ingen svensk artikel. Hur som helst är det en eminent grönsak att woka. på kinesiska heter den kong xin cai, vilket ungefär betyder grönsak med tomt hjärta, stammen är nämligen ihålig.

Recept: Chao kong xin cai - Wokad vattenspenat
Chao - woka
kong xin cai - vattenspenat

Ingredienser:
200-300g vattenspenat
2 vitlöksklyftor, hackade eller skivade
1 tsk sichuanpeppar
salt

1. Skär av balden och lägg åt sidan. Skär stjälkarna i fyracentimeterslängder.

2. Hetta upp olja i en wok på hög värme.

3. Woka vitlök och sichuanpeppar i säg 10 sekunder.

4. Tippa i stjälkbitarna och woka under ordentlig omblanding i ungefär en minut.

5. Tippa i bladen och woka tills de tappat sin styrsel och form. Salta efter smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar