Recept: Chao caixin ye - Wokade caixin blad
caixin - se ovan
ye - kort för yezi; blad
Ingredienser:
Caixin blad
ganska mycket hackad vitlök
ostronsås
salt
1. Hetta upp olja i en wok.
2. Stek vitlöken i oljan i ca 30 sekunder. I med bladen, woka tills de mjuknat. Häll i lite ostronsås och salta försiktigt. Woka 20 sekunder till. Servera.
gen - stam
Ingredienser:
Stammar från caixin, i skivor
sichuanpeppar
torkad chili
jästa svarta bönor
lite ljus soja
salt
sesamolja
1. Hetta upp olja i en wok. Woka sichuanpeppar och chili snabbt, men bränn dem inte.
2. I med stammarna, woka tills de mjuknat. (Någon minut).
3. I med bönor och ljus soja, woka i 30 sekunder till.
4. Salta lite, droppa över lite sesamolja. Klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar