lördag 23 januari 2010

Wokad caixin

Caixin är en sorts salladskål som är en väldigt populär grönsak i Kina (kanske mer bekant här under sitt kantonesiska namn Choysum. Igår gjorde jag två wokrätter med caixin, en av bladen och en av stammarna. Bladen wokade jag med vitlök och ostronsås, stammarna med svarta jästa bönor, sichuanpeppar och torkad röd chili.

Recept: Chao caixin ye - Wokade caixin blad
Chao - woka
caixin - se ovan
ye - kort för yezi; blad

Ingredienser:
Caixin blad
ganska mycket hackad vitlök
ostronsås
salt

1. Hetta upp olja i en wok.

2. Stek vitlöken i oljan i ca 30 sekunder. I med bladen, woka tills de mjuknat. Häll i lite ostronsås och salta försiktigt. Woka 20 sekunder till. Servera.


Recept: Chao caixin gen
gen - stam

Ingredienser:
Stammar från caixin, i skivor
sichuanpeppar
torkad chili
jästa svarta bönor
lite ljus soja
salt
sesamolja

1. Hetta upp olja i en wok. Woka sichuanpeppar och chili snabbt, men bränn dem inte.

2. I med stammarna, woka tills de mjuknat. (Någon minut).

3. I med bönor och ljus soja, woka i 30 sekunder till.

4. Salta lite, droppa över lite sesamolja. Klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar