lördag 11 december 2010

Bladmynta wokad med ingefära och vitlök

Detta är ett exempel på tillagningmetoden qiang; vilken innebär att man först steker kryddor i olja och sedan wokar sin råvara i den kryddiga oljan. Vitlök, ingefära, torkad chili och sichuanpeppar är de vanligaste kryddorna i det här sammanhanget.


Recept: Qiang zi su - Bladsmynta wokad i kryddig olja
qiang - se ovan
zi su - bladmynta

Ingredienser:
Blad från 150-200g bladmynta
1-2 vitlöksklyftor, hackade
skald, hackad ingefära efter smak (ung. lika mycket som vitlöken)
salt

1. Hetta upp olja i en wok på rätt hög värme, lägg i ingefäran och vitlöken och woka ett tag. Vitlöken ska inte få färg.

2. Lägg i bladmyntan och höj värmen till max. Woka tills bladen har mjuknat. Salta och servera rykande varmt.

2 kommentarer:

  1. Hej, hittade din blogg när jag sökte på "dongpo fläsk"! Är helt imponerad. Hur kommer det sig att du kan så mkt om kinesisk matlagning? Har du bott där?

    SvaraRadera
  2. Jag har pluggat ett par somrar i Kina och min fru kommer därifrån (så det har blivit ganska många resor dit), annars är det mest självstudier.

    SvaraRadera