onsdag 15 december 2010

Kyckling med paprika och Lao gan ma bönsås

Rensade lite i kylen och hittade en paprika och några kycklinglår. Stekte ihop detta med lite jästa svarta bönor i chilisås. Finns det ingen lao gan ma sås i ditt kylskåp så blanda vanliga jästa svarta bönor med olja och krossad torkad chili.

Recept: Kyckling med paprika och lao gan ma bönsås

Ingredienser:
3 kycklinglår med skinn och ben
2 tsk ljus soja
lite salt
1 grön paprika
2 vitlöksklyftor, hackade
3 msk Lao gan ma svartbönsås
1 msk shaoxing risvin
det gröna från en salladslök, finhackat
extra salt

1. Hacka upp kycklinglåren i ca 5 bitar vardera. Marinera med ljus soja och salt. Skär paprikan i rutor.

2. Stek paprikarutorna mjuka på medelvärme i en torr wok. Ta ur dem och lägg åt sidan.

3. Hetta upp pannan ordentligt, slå i ett par matskedar olja och stek först vitlöken hastigt och lägg sedan i kycklingen. Woka tills kycklingen vitnat på ytan och lägg då i bönsåsen. Woka i några minuter så kycklingen blir genomstekt.

4. Häll i vinet och salta eventuellt lite. Woka ca 30 sekunder, häll i salladslöken och woka i ca 10-20 sekunder till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar