måndag 27 december 2010

Sallad på ärtskott och glasnudlar

En enkel kall rätt med glasnudlar. Vinäger är en viktig ingrediens och i denna rätten används med fördel en nordkinesisk sort av t.ex. durra snarare än en sydlig risbaserad. Chiliolja eller liknande kan man hoppa över.

Recept: Dou miao ban fen si - Ärtskott blandade med glasnudlar
dou miao - ärtskott
ban - blanda
fen si - tunna bönbaserade nudlar

Ingredienser:
100g glasnudlar (torr vikt)
100g ärtskott
2 tsk ljus soja
1 msk mörk vinäger
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk chiliolja eller någon lao gan ma kryddblandning
salt

1. Låt nudlarna dra i hett vatten i 15-20 minuter. Sjölj sedan med kallt vatten och låt rinna av

2. Koka upp 2-3 liter vatten, lägg ärtskotten i et durkslag och häll det kokande vattnet över dem. Sjölj sedan med kallt vatten och låt rinna av.

3. Blanda samtliga ingredienser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar