onsdag 22 december 2010

Vegetarisk wok på torkad doufu, böngroddar och svarta trä-öron

Detta blir en väldigt matig wok med många olika konsistenser. Krysantemumblommor ger en lite speciell smak.

Recept: Fu zhu yin ya hei mu er - Doufu bambu, silver groddar och svarta trä-öron
fu zhu - "doufu bambu"
yin ya - "silver groddar" dvs. vita böngroddar
hei mu er - svarta "trä-öron"

Ingredienser:
100g torra doufusticks
75-100g färska böngroddar
25 g torkade svarta trä-öron
1 morot
1 msk skalad, hackad ingefära
2 tsk salt
en liten handfull torkade krysantemumblom
1 tsk potatismjöl
1 tsk sesamolja



1. Blötlägg svamp, doufu och krysantemum i hett vatten (separata skålar). Rensa sedan svampen och skär doufun i korta längder. Skiva moroten. Skölj groddarna. Krama ur blommorna och blanda lite av vattnet från blötläggningen med potatismjölet (vattnet måste ha svalnat).

2. Hetta upp olja i en wok. Lägg först i ingefäran och woka i ca 20s. Lägg sedan i moroten och woka i ca 30s. Lägg i böngroddarna och woka tills de mjuknat. Lägg i svampen och doufun och blanda ihop alltsammans.

3. Salta och släng i blommorna. Rör i potatismjölsblandningen och woka tills allt är bra blandat. Tag av från värmen och ringla över sesamoljan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar