En fyllig gryta på lamm och rikligt med bambuskott. Shiitakesvamp bidrar med extra dimensioner i smaken. Helst ska man använda vinterbambuskott och vintershiitake som är de som anses ha högst kvalité. Denna gången lagade jag dubbelt detta recept (använde ett helt framben).
Recept: Dong sun dun yang rou - Vinterbambuskott kokta med lammkött
Ingredienser:
(vinter)bambuskott 300g
lammkött 500g
torkad shiitake 20g
2 tsk socker
1-2 tsk salt
1 msk shaoxing risvin
2 tsk mörk soja
2 skivade vitlöksklyftor
5 grova ingefärsskivor med skal''
det gröna från en salladslök, skivat
1. Blötlägg svampen i hett vatten och skär den sedan i bitar. Skär bambuskotten i skivor. Skär köttet i bitar.
2. Koka upp vatten och låt köttet koka i 10 minuter. Ta upp och låt rinna av.
3. Hetta upp olja i botten av en gryta och stek först vitlöken, ingefäran och svampen. Lägg sedan i köttet och stek under omrörning i ett par minuter. Häll i soja, vin, salt och socker och stek vidare under omrörning i ett par minuter till. Täck med vatten och koka upp.
4. Låt koka långsamt i ca en timme. Häll upp i en serveringskål och toppa med salladslöken.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar