söndag 5 december 2010

Rödkokta ankfötter

Det här är mer eller mindre samma sak som det här receptet på kycklingfötter. Ankfötter smakar i stort sett lika dant som kycklingfötter.

Recept: Hong lu ya zhang - Rödkokta ankfötter
hong - röd
lu - koka långsamt med kryddor
ya zhang - ankfötter

Ingredienser:
500g ankfötter
1 bit(3x3 cm) oskalad ingefära
1 salladslök
5 grova skivor oskalad ingefära
2 vitlöksklyftor, skivade
1 salladslök skuren i korta längder
1 stjärnanis
1 bit cassiabark
1 msk fänkålsfrön
2 msk shaoxing risvin
½ dl socker
2-3 msk mörk soja
2 tsk salt

1. Klipp klorna av alla fötter.

2. Krossa ingefärsbiten lite och gör detsamma med den hela salladslöken lägg dem i en kastrull och häll i ett par liter vatten. Koka upp och lägg i fötterna, låt koka upp igen och koka i ca 3 minuter. Häll av vattnet och skölj fötterna.

3. Hetta upp olja i botten av en gryta och stek först ingefärskivor, vilök och salladslökslängderna i ungefär en minut. Fyll på med ett par liter vatten och lägg i fötterna, stjärnanis, cassia och fänkålsfrön. Koka upp och häll i vin, soja samt socker. Låt koka långsamt i ca 1 timme. Låt sedan svalna och plocka sedan upp fötterna och låt dem rinna av.

4. Fötterna är nu färdiga att äta, det går bra att ringla över sesamolja och/eller chiliolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar