tisdag 28 december 2010

Wokad stjälksallad

Jag skrev tidigare kort om den fantastiska kinesiska stjälksalladen men hade då köpt ett par exemplar som var allt annat än typiska. Så här brukar de se ut: en stor stjälk utan blad.Att bara skala, strimla och woka med ett minimum av kryddor är ett utmärkt tillagningsätt. Färgen blir vackert klargrön.Recept: Qing chao wo sun - Grön/klar-wokad stjälksallad
qing - grön el. klar
chao - woka
wo sun - stjälksallad

Ingredienser:
stjälksallad
½-1 tsk sichuanpeppar
salt

1. Skala och skär stjälken (eller stjälkarna) i ca 7cm långa stimlor med ett tvärsnitt på ca 3 x 3 mm

2. Hetta upp olja på hög värme i en wok och släng i sichuanpepparn. Stek ett ögonblick och lägg i salladen, woka den lagom mjuk och salta under tiden.

7 kommentarer:

 1. Var får du tag på wo sun? Nordic Chinese/Huaxia? Gott Nytt Kaninår förresten!

  SvaraRadera
 2. De här hade de på Gain Trading i Göteborg (aka Hung Fat). Dock inget man kan räkna med utan man får passa på när det finns. De har en större affär i Tagene där oddsen kanske är bättre. Gott nytt själv!

  SvaraRadera
 3. Asch då. Hoppades att du bodde i Sthlm och att ingredienserna du använder finns i kinaaffärerna här. De flesta finns ju, men trevligt att ha smidig guidning till dem.

  Själv köper jag med mig ex v torkad bambu direkt från Kina. Har du ätit det? Skitgott.

  SvaraRadera
 4. Det har jag nog inte gjort. Finns det att köpa här?

  SvaraRadera
 5. well stockholmare kan testa hs asien livs(nära sthlm södra), kina li på ringvägen 129, east trading wang på olof palmes gata sen finns det en till på olofpalmes gata, china super market på flemings gatan, men hur köper man direkt från kina för ja har undrat det ett tag

  SvaraRadera
 6. tror du stjälksalla finns i stockholm

  SvaraRadera
 7. Ingen aning, här finns det ganska sällan så man får passa på när man hittar det.

  SvaraRadera