måndag 31 januari 2011

Soppa på kamben och torkad kål

Det här är en soppa för vintertid när alla färska grönsaker tagit slut. Smaken kommer nästan uteslutande från den torkade kålen så det är viktigt att ha sådan av god kvalité.

Recept: Pai gu dun bai cai gan - Soppa på kamben och torkad kål
pai gu - kamben, revben
dun - koka
bai cai gan - torkad kål

Ingredienser:
1kg kamben
100g torkad kål
3 kanderade kinesiska dadlar
5 skivor oskalad ingefära (torkad eller färsk)
2 msk shaoxing risvin
salt
vitpeppar

1. Blötlägg och tvätta kålen. Skär den i längder och släng den hårda biten längst ner där alla bladen möts.

2. Dela upp kambenen i individuella ben och blanchera dem.

3. Lägg kål, dadlar, vin, ingefära och kamben i en grytaoch täck med vatten. Koka upp, skumma av och låt sedan koka långsamt i 1-2 timmar. Salta och peppra på slutet.

2 kommentarer:

  1. Hej hopp! Kokade med oxsvans istället, blev väldigt gott. I affären där jag köper kött så finns det inget från grisen.

    SvaraRadera
  2. Oxsvans blir ju alltid gott, men den behöver sina timmar i grytan.

    SvaraRadera