fredag 3 december 2010

Wokade anktärningar med pinjenötter

Pinjenötter tillhör inte enbart medelhavsköken; här är ett kinesiskt exempel med anka.

Recept: Song ren chao ya ding - Pinjenötter wokade med anktärningar
song ren - skalade pinjenötter
chao - woka
ya - anka
ding - tärningar

Ingredienser:
250g tärnat ankbröst
75g pinjenötter
1 hackad salladslök
2 tsk hackad skalad ingefära
2 tsk shaoxing risvin
1 tsk salt
1 liten äggvita
2 tsk potatismjöl
1 liten morot
1 halv röd paprika

1. Blanda det tärnade ankköttet med äggvitan, saltet, vinet och potatismjölet.

2. Skär moroten i tärningar, skär paprikan i fyrkanter.

3. Hetta upp ett par matskedar olja i en wok, stek först salladslöken och ingefäran tills deras doft stiger tydligt ur woken. Lägg sedan i pinjenötterna och woka i ca 20s till. Ta i ankan och woka tills ankan är nästan klar,

4. Lägg i morotstärningarna och woka ett slag, blanda i paprikan och woka ett slag till. Servera.

2 kommentarer:

  1. Hej där, jag har fortfarande en anka i frysen. Så det är suveränt med några ank tips :)
    /Andreas

    SvaraRadera
  2. Den här kycklingrätten blir väldigt bra med anka:

    http://risvinchili.blogspot.com/2010/10/ingefarsexploderad-kyckling.html

    SvaraRadera