Recept: Duo lajiao zheng yu - Ångkokt fisk med saltad chili
Duo lajiao - saltad chili
zheng - ångkokt
yu - fisk
Ingredienser:
500-600g torskskivor
Några grova ingefärskivor
Ett par salladslökar
1 msk Shaoxng risvin
hackad saltad chili
En eller flera av följande kryddor:
Hackad färsk ingefära
Hackad vitlök
Jästa svarta bönor
Sichuanpeppar
1. Marinera fiskskivorna i risvinet i ca en timme.
2. Ställ fiskskivorna lutade mot varandra i ett fat med en skiva ingefära och en bit salladslök mellan varje så ett litet mellanrum skapas (så ångan kan komma till).
3. Hetta upp lite olja i en kastrull och häll i kryddorna (utom chilin) och stek dem kort. Häll sedan detta över fisken. (Idag använde jag ingefära och svarta bönor.)
4. Skeda över rikligt med slatad chili.
5. Ångkoka i 10-15 minuter beroende på skivornas storlek.
6. Hacka lite grönt av en salladslök och strö över precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar