söndag 17 januari 2010

Svartpepparbiff


Gissningsvis är detta en ganska modern rätt. Huvudingridienserna är biff, gul lök och svartpeppar och det är en kombination som känns väldigt västerländsk. Svartpeppar används ganska sparsamt i Kina, liksom gul lök (salladslöken är dock en väldigt vanlig ingridiens).

Recept: Heijiao niupai - Svartpepparbiff
heijiao - kort för heihujiao - svartpeppar
niupai -  biff

Ingredienser:
300g biff (idag tog jag nötytterfilé)
100g broccoli
50g gul lök, tärnad i 0.5 cm tärningar
2 vitlöksklyftor, finhackade
½ tsk salt
1 msk potatismjöl
2 tsk ljus soja
½ tsk mörk soja
2 tsk shaoxing risvin
1 tsk socker

1. Skär köttet i grova strimlor. Marinera med saltet, potatismjölet och 1 msk vatten.

2. Koka broccolin i lättsaltat vatten och arrangera i en ring på serveringsfatet.

3. Woka biffen till 70% färdig i olja. Ta ur och låt rinna av.

4. Rensa ur woken, hetta upp ny olja och woka lök och vitlök i ca 30 sekunder.

5. Lägg tillbaka köttet och blanda med löken. Häll i sojan, sockret och vinet. Woka ihop alltsammans och lägg upp innanför broccolin på serveringsfatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar