Det flick bli lite kylskåpsrensning till lunch idag. Jag hade en bit fläskfile och skrapade fram lite saker ur kylen och wokade till det hela.
Recept: Wokad fläskfile med Tianjin dongcai
Ingredienser:
ca 250g fläskfile
ljus soja
shaoxing risvin
1dl "Tianjin preserved vegetable" - Tainjin dongcai
1 rejäl sellerikvist
2 klyftor vitlök + motsvarande mängd ingefära
1 tsk hackad saltad chili
1 salladslök
1. Strimla fläskköttet och marinera med lite ljus soja och lite risvin
2. Skiva vitlök och ingefära. Skiva salladslöken på snedden till "hästöron".
3. Skiva sellerin på snedden.
4. Hetta up olja i en wok.
5. Woka fläsket tills strimlorna lossnar från varandra. Häll sedan i vitlök, ingefära och chili. Woka i ca 30 sekunder till.
6. Häll i "Tianjin preserved vegetable" rör om och sedan sellerin. Woka i ca 30 sekunder till.
7. I med salladslöken, vänd runt några gånger sedan är det klart.
Om man ville skulle man kunnat blandat några matskedar buljong med ½tsk potatismjöl och lite vitpeppar och hällt i detta mellan steg 6 och 7. Man skulle då få en glansigare och vackrare rätt. Men idag brydde jag mig inte om något sådant.
En av mina favoriter.
SvaraRadera