Recept: Hui guo rou - Tillbaka till pannan kött
Hui - tillbaka, återvända
guo - panna/gryta
rou - kött (fläsk)
Ingredienser:
ca 300g sidfläsk med skinn (färskt, ej rimmat!)
1 msk chilibönsås
½ msk söt bönsås
1 msk jästa svarta bönor
1 tsk mörk soja
1 tsk socker
1 bunt vitlökskott skuret i 4-5 cm långa stavar
½ tsk salt
1. Koka upp vatten (det går bra att hälla in en skvätt risvin och lägga i en bit ingefära i om man vill). Lägg sedan i biten sidfläsk och koka den tills den är genomkokt. Det brukar ta ca 25 minuter.
2. Låt fläsket kallna i kylen. Skär sedan upp det i tunna skivor. Först kan man dela biten på längden en gång så att man får ganska korta skivor 4-5 cm långa med kött, fett och skinn.
3. Hetta upp olja i en wok och woka fläskskivorna tills de börjar bli bruna och kröka sig lite.
4. Peta upp fläsket mot ena sidan, luta woket så att all olja/fett rinner dit där det inte är något kött och stek sedan chilibönsåsen där tills oljan blivit röd (ca 30s). Rör samman och blanda i svarta bönor, söt bönsås, soja och socker.
5. Rör i vitlökskotten och woka i sisådär två minuter till. Ha i saltet under tiden.
Puhhh... jag trodde titeln var en särskrivning. :) Men den hade sin förklaring. Det ser gott ut!
SvaraRadera/alex
Du fick hjärtat i halsgropen kan jag tänka mig, får nog stärka dig med lite Old Viscosity.
SvaraRadera