onsdag 23 december 2009

Wokad Sparris


En snabb och enkel grönsakswok. Misstaget jag tycker många gör när de ska göra lite "wokgrönsaker" är att de blandar alldeles för många olika sorter. Ska det vara mer än en sorts grönsak så tycker jag där måste finnas en bra tanke bakom snarare än att det bara är lite av varje som råkade finnas till hands. Idag blir det bara sparris.

Recept: Chao lu sun - Wokad sparris
Chao - "woka"
Lu sun - sparris

Ingredienser:
1 bunt grön sparris
½ tsk socker
½ tsk salt

1. Knäck bort den hårda delen från varje sparris och dela sedan i mindre bitar (2-3cm). Jag brukar skära på diagonalen och vända ett halvt varv mellan varje gång.

2. Värm upp olja i woken tills den blir riktigt het.

3. Woka sparrisen i en minut. Häll i sockret och rör om. Häll i saltet och rör om. Woka vidare i en minut eller så (total woktid ca 3 minuter).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar