Recept: Nongjia chao rou, "Lantgårds köttwok"
Nongjia - lantgård
chao - woka
rou - (fläsk)kött
Ingredienser:
300g fläskkött i tunna skivor
400g turkisk peppar
Marinad:
1 tsk shaoxing risvin
1 tsk ljus soja
1 tsk mörk soja
Kryddor:
2 vitlöksklyftor i skivor + lika mycket skalad skivad ingefära
1 msk svarta jästa bönor
1. Blanda köttskivorna med marinadingridienserna i en skål
2. Lägg kryddorna tillsammans på ett litet fat.
3. Skär upp den turkiska pepparen i ganska stor bitar och stek med minmalt med olja i en wok (medelhög värme) till de börjar mjukna. Ca 5 minuter. Lägg undan.
4. Hetta upp woken med ett par matskedar olja på hög värme. Stek köttet under omrörning tills skivorna slutar att fastna i varandra.5. Häll i kryddorna. Woka tills lukten av ingefära och vitlök stiger från woken.
6. Häll i den turkiska pepparen, salta. Woka tills köttet är klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar