Ännu en grönsakswok. Här kombineras den lite jordiga paprikasmaken hos turkisk peppar med svarta bönor, vitlök och vinäger.
Recept: Douchi chao lajiao - Turkisk peppar wokad med svarta bönor
Douchi - jästa svarta bönor
Chao - "woka"
lajiao - paprika/chili
Ingredienser:
½ kg turkisk peppar
2 skivade vitlöksklyftor
1½ msk jästa svarta bönor
kycklingbuljong
1 tsk ljus risvinäger
salt
sesamolja
1. Dela upp den turkiska pepparn i bitar och rensa bort kärnorna.
2. Woka pepparn på medelvärme i minimalt med olja i ca 6 minuter. (Tills mjuknat och fått lite rynkor här och där).
3. Ta ur pepparn och höj värmen till max. Tillsätt lite mer olja.
4. Stek vitlöken och de svarta bönerna i ca 30 sekunder. Häll tillbaka pepparn. Stek runt snabbt och salta. Skvätt i en matsked eller två med buljong och slå på vinägern. Woka runt i 20-30 sekunder till.
5. Ta bort från värmen, skvätt över lite sesamolja, rör om och servera.
onsdag 23 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
jag har en pappers burk med såna där jästa bönor kan man woka eller göra nån rätt me gansk mycket bönor i o hur ska de förvaras när jag har öppnat papper burken/ludvig
SvaraRaderaJag har de i kylen, verkar hålla hur länge som helst.
SvaraRadera